Hipertónia hypodynamiaval. Mentális rendellenességek érrendszeri betegségekben


tünetegyüttes

Rybalko főszerkesztőprof. Mirolyubov főszerkesztő-helyettesAssoc. Serkina,megbecsült tudós Boer. ASSR prof.

hipertónia hypodynamiaval cukorbetegség és magas vérnyomás ru

Szovjetunió Orvostudományi Akadémia prof. Chulanova, prof. Maiboroda felelős titkár. Hogyan kell kezelni őket egy klinikusnak, különösen egy neuropatológusnak, milyen értékkel bír és van-e egyáltalán értéke az idegbetegség etiológiájának jobb megértése, az endogén és exogén környezeti tényezők szerepének megítélése, a betegség diagnosztizálása, az előrejelzés szempontjából a beteg idegrendszerének általános állapotának megítélése és az élet által felvetett orvosi és genetikai problémák megoldása érdekében?

Ezekre a kérdésekre nem könnyű válaszolni.

Szerotonin Az komplikációk gyakori okai az aranyér műtét után Lehetséges szövődmények a műtét után Amikor egy műtéti beavatkozásról dönt, minden ember reméli a sikeres eredményt. Természetesen sok múlik a modern technológián és a sebész készségén. Az elektív műtét után a műtéti betegeket váró problémák között különösen az onkológiai betegségek, valamint a tüdő- és szívműtétek tekintetében az orvosok a következőket különböztetik meg.

Az orvosok hozzáállása a kisebb fejlődési rendellenességekhez MAP a szinttől függően jelentősen megváltozott az elmúlt évszázad során orvostudomány és az azt uraló főbb irányok. Század második felében. Fournier, függvényében.

Testnevelés az emberi egészség érdekében. A munka és a pihenés rendszere.

Ez az időszak kapcsolódott Pasteur, Mechnikov, Koch, Lister, Ebert, Neisser, Leffler és más kiemelkedő tudósok munkáihoz - egy olyan időszakhoz, amikor egymás után hipertónia hypodynamiaval fel az új mikrobákat, vagy megtanulták a mikroorganizmusok legfontosabb tulajdonságait.

Abban az időben a bakteriológia volt a vezető orvosi diszciplína, és a fertőzés doktrínája és az annak leküzdésére irányuló intézkedések képezték az orvosi gondolkodás alapját. Úgy tűnt, hogy az emberi betegségek teljes mértékben a mikrobáktól függenek.

mozgáshiány - Szövődmények November

Hipertónia hypodynamiaval tuberkulózis, a szifilisz, a malária, a kanyaró, a himlő, a tífusz, a kolera, a vérhas, a trachoma és néhány más gyakori fertőző betegség kórokozóinak jelentősége különös hangsúlyt kapott, bár tapasztalt orvosok és számos kiemelkedő tudós - klinikusok és teoretikusok - mindig emlékeztették, hogy a mikroba behatol az emberi testbe még nem egyenértékű egy betegséggel, hogy bármely betegség egy kórokozó és egy makroorganizmus kölcsönhatásának eredménye, hogy az ember érzékenységének mértéke, védőerőkrezisztenciája és reaktivitása Claude-Bernard, R.

Virkhov, P. Sechenov, I. Pavlov, M. Mudrov, G. Zakharyin, S. Botkin, N. Pirogov, A. Ostroumov és mások. Ennek ellenére az orvosok a mikrobákra - a kórokozókra összpontosítottak.

hipertónia hypodynamiaval légzési magas vérnyomás kezelése

Század első negyedében nyílt meg. Az ipar, a közlekedés, a mezőgazdaság állattenyésztés, mezőgazdaság fejlődése, az építkezés, a fakitermelés, a termelés és a mindennapi élet gépesítése, gépesítése példátlan fordulója felvetette a foglalkozási veszélyek, a sérülések, az exogén mérgezés, az éhség, az alultápláltság, a vitaminhiány, az emberi betegségek etiológiájának fizikai és szellemi túlterhelésének fontosságát, pszicho-traumatikus helyzetek, azaz ismét exogén tényezők.

hipertónia hypodynamiaval magas vérnyomás adományozással

Az a benyomás keletkezett, hogy az embert minden oldalról különféle káros szerek vették körül, amelyek minden betegségének a bűnösök. Ennek hátterében az ember alkotmányos jellemzői, az endogén hatások, az öröklődés kevésbé tűnt fontosnak, kevés figyelmet kaptak.

Az egyén veleszületett és örökletes morfo-funkcionális jellemzőinek alábecsülése a kutatók téves módszertani hozzáállásával, esetenként opportunista megfontolásokkal is összefüggésbe hozható.

hipertónia hypodynamiaval a magas vérnyomás elleni modern gyógyszerek listája

Az emberi faj Homo sapiens és az egyén fejlődését az öröklődés és a változékonyság befolyásolja. Az öröklődés konzervatív, a változékonyság ellenzi, ellenzi ezt a konzervativizmust.

Ennek eredményeként az emberi test alkalmazkodik a változó létfeltételekhez. A társadalom életének magas tudományos szintjén, különösen a szocializmus alatt, a létfeltételek hipertónia hypodynamiaval javulnak, ezért a kedvezőtlen öröklődés még ha felismerjük annak lehetséges jelenlétét elnyomódik és figyelmen kívül hagyható.

Vákuum edző előtt és után. Vákuum edzők

Egy személy, vagy inkább egy társadalom képes legyőzni és korrigálni minden negatív biológiai hatást. Ennek állítását egy ideig a kutató progresszív világképének jeleinek tekintették, figyelni a fejlődés veleszületett vagy örökletes anomáliáira - a homályosság, a reakcionizmus, a hitetlenség kifejeződésére.

A modern szovjet orvoslás, miután örökölte a bakteriológiai korszak és az hipertónia hypodynamiaval későbbi fejlődési szakaszainak összes eredményét, helyesen értelmezte a mikroorganizmus és a makroorganizmus kapcsolatát, a biológiai és társadalmi tényezők szerepét az emberi test kialakulásában, a betegségek etiológiájában, patogenezisében és lefolyásában, gondosan tanulmányozza mind módszertani szempontból dialektikus és történelmi materializmus.

Az exogén etiológiai tényezők mellett nagy figyelmet fordítanak a szervezet belső jellemzőire, amelyek az ontogenezis során képződtek a zigótától az érett emberig vezető úton.

Pozitív vélemények

A genetikai tényező óriási, gyakran meghatározó jelentőségét felismerik. A modern orvostudományban fontos helyet foglal el az öröklődés genetikai elv és az organizmus kialakulásának jellemzői ontogenezis a betegségek kialakulásában betöltött doktrínája, lefolyása és kimenetele.

Minden beteg vizsgálata, amint tudja, magában foglalja morfológiai jellemzőinek magasság, súly, testalkat, testalkat, tápláltsági állapot, mozgásszervi rendszer, szív- és érrendszer, légzőrendszer alapos vizsgálatát.

Természetes lenne a hipertónia hypodynamiaval fejlődési rendellenességek azonosítása, ha vannak ilyenek. Az orvosok azonban általában nem figyelnek rájuk, aminek természetesen megvannak a maga okai, főleg az a tény, hogy a modern orvosi szakirodalomban a MAP nagyon rosszul szerepel.

A mindennapi életben alkalmazott műszaki fejlődés; Az aktív pihenés hiánya, azzal az előnnyel, hogy a televízió előtt fekszik, vagy számítógépes játékok; Állandó autós vezetés. A legtöbb esetben egy nagyvárosban élő személy, a fizikai aktivitás kicsi, az ülés hosszú szakaszainak hátterében. Például egy személy az ágyából a fürdőszobába, majd a konyhába, majd az autójába költözik. Az irodába egészen a személy ül az autóban, majd felemelkedik a felvonó jobb oldalán, és ül a munkahelyen. Este minden fordított sorrendben történik.

Az első, a gyermekkori neurológia és a pszichiátria konferenciáján beszámoló között egyetlen külön sem foglalkozott ezzel a témával. Csak néhány, nagyon kevés beszélő említette őket, és mellesleg csak általános formában, hipertónia hypodynamiaval, hogy a megkérdezett kontingensek közül néhány betegnek "a test felépítésének diszplaszticitása", "a dysembryogenesis megbélyegzése" volt.

A második Moszkva műveinek gyűjteményében nagyobb figyelmet fordítanak erre a kérdésre orvosi intézet megjelent ban "Orvosi genetika és örökletes emberi betegségek" címmel. Van hipertónia hypodynamiaval cikk PA Davydov-tól "Kis fejlődési rendellenességek motoros fogyatékossággal élő gyermekeknél" címmel. A szerző a kisebb fejlődési rendellenességeket olyan rendellenességként definiálja, amelyek nem befolyásolják jelentősen a szerv működését és nem igényelnek műtéti korrekciót.

hipertónia hypodynamiaval a magas vérnyomás kockázatának kitett csoportok

PA Davydov rámutat, hogy a MAP-ok eredetének és klinikai jelentőségének kérdését kevéssé tanulmányozták, bár néhány évtizeddel ezelőtt az egyes szerzők megpróbáltak összefüggést azonosítani bizonyos MAP-ok és néhány klinikai tünet között. A cikk szerzője által vizsgált gyermekeknél a láb, a kéz, a szem és a fül markánsabb megbélyegzése egy súlyosabb motoros hibának felelt meg.

A szerzőcsoport Koroleva I. Semmi sem mondható el a kisebb fejlődési rendellenességekről a modern neurológiai, pszichiátriai, belső és gyermekbetegségek tankönyveiben, amelyek részletesen bemutatják a betegek tanulmányozásának módszereit és különösen a beteg kivizsgálásának szabályait.

2. kérdés:

Erről nem írunk külön folyóiratunkban, amely természetesen a legfőbb hatóság, amely a neuropatológust és a pszichiátert irányítja az hipertónia hypodynamiaval és a gyakorlat aktuális kérdéseire, mintha rámutatna az olvasó elé, mi az, ami jelenleg fontos a szakterületeinken, és mi nem fontos, mely kérdéseket kell feltenni. El kell mondani, hogy a külföldi neurológiai és pszichiátriai szakirodalomban a helyzet ugyanaz. Ilyen körülmények között nagyon fontosnak és örömtelinek tűnik számunkra, hogy az L.

Badalyan ben megjelent "Gyermekneurológiája" külön fejezetet A szerző rámutat, hogy a leggyakoribb megbélyegzések a fejben és az arcban vannak, de alkalmazhatók a végtagokra és a csomagtartó bőrére. Ugyanakkor leírják a leghíresebb dysgenesiseket. Nagy megelégedéssel szeretnénk megjegyezni, hogy a nagyon informatív "Útmutató a kisgyermekkori ideggyógyászathoz" Kijev, szerzői L.

Badalyan, L. Zhurba és N. Vsevolzhskaya komoly figyelmet szenteltek ennek a kérdésnek.

Diszembriogenetikus megbélyegzés. Magzati rendellenességek, okok, diagnózis

Fejezet - Az idegrendszer vizsgálata kisgyermekeknél, az Általános vizsgálat részben, 8 oldalt foglal el a kisebb fejlődési rendellenességek leírása, és néhány ábrát bemutat, amelyek közül néhányat bemutatunk. Ez a tény nemcsak a megnevezett könyvet gazdagítja fontos információkkal, hanem alapvető fontosságú is, hipertónia hypodynamiaval a modern gyermekorvosok és gyermekneuropatológusok bizonyos fordulatát az általuk megfigyelt beteg gyermekek alkotmányos és morfológiai jellemzőinek tanulmányozása és klinikai értékelése felé.

Eddig a neurológiai klinikák, beleértve a gyermek lebegtetheti a magas vérnyomás lábát kórházakat, általában nem ezt tették. Mondhatod: megtört a jég! Szemünk előtt fontos váltás zajlik az érdekes tények megközelítésében, amelyeket hipertónia hypodynamiaval közelmúltig makacsul figyelmen kívül hagytak.

Műtét utáni szövődmények. Fájdalom a belekben.

Természetesen nem véletlen, hogy erről elsőként a gyermekek neuropatológusai beszéltek: korábban és gyakrabban kell azonosítaniuk a fejlődési rendellenességeket, mint a felnőttek orvosai, ráadásul betegkötőik olyanok, hogy minden többé-kevésbé fontos célt meg kell becsülni.

Az Irkutszki Idegbetegségek Klinikáján mindig figyelmet fordítottak a kisebb fejlődési rendellenességekre.

hipertónia hypodynamiaval szklerotikus magas vérnyomás kezelés

A klinika fennállásának első évtizedébenamikor az idegbetegségek osztályát és klinikáját Nyikolaj Nyikolajevics Toporkov professzor vezette, akit különösen érdekelt a veleszületett lues szerepének kérdése az idegi és mentális betegségek etiológiájában, néhány kisebb fejlődési rendellenességet gyakran a veleszületett szifilisz mutatójának tekintettek.

Ezt a megközelítést - mint gondolnánk - a következő okokból magyarázták.