Dioscorea hipertóniával


A világ legnagyobb gyümölcstermelője Nigéria. A gumók táplálékértékének megfelelően a gombák közel állnak a manióhoz, de több fehérjét dioscorea hipertóniával. Néhány fajtájú gomba gumóiban az értékes gyógyszerek előállításához felhasznált dioscorea hipertóniával diaszorkin található. A szár vékony, bordázott, befogadó vagy curling, legfeljebb 3 m hosszú. A levelek egyszerűek, petiolatosak, a szemben lévő szár jobb alján, magasabbak - következőek.

A levéllapát kerek, hegyes csúcsával és szív alakú, cm átmérőjű talppal rendelkezik, amely 12 cm hosszú, gyakran éles tüskékkel a talpon. A növények virágai ritkák, a faj generatív reprodukciója hiányzik. A növények gyökér nyakának zónájában és a szár alatti részében oldalsó hajtások keletkeznek - stolonok. A száma stolons növényenkénti - egység hossza cm hosszúságú stolons Osztályozta jelzés yam, amely szerint izolált minőségű kompakt és sredneplotnye ryhlokustovye vagy terjedését.

Mi az a yam?

A stolonok végei megvastagodnak, a gallyak gumók alakulnak ki - a növények árucikkeként. A gumók tömege g-tól kg-ig terjed vagy nagyobb. A kisméretű gomba gumókat rendszerint a reprodukcióhoz használják. A gumók dioscorea hipertóniával kerek, dioscorea hipertóniával vagy ovális. A felület sima, kevésbé kissé törött. A kéreg vékony, fehér, rózsaszín vagy lila, a hús fehér vagy sárga.

Biológiai jellemzők A fűszeres vegetációs időszak hónapig tart a korai érésű fajták esetében, és hónapig a késői érésű fajták esetében. Optimális feltételek a gyümölcsök növekedéséhez: magas nedvességtartalom a teljes növekedési idő alatt, jó levegőztetés és semleges talajreakció, elegendő elemtartalék és egységes hőmérsékleti rendszer ° C-on [1].

Mi az a yam? A jams gyakran afrikai kenyér vagy afrikai burgonya. És mindez azért, mert ez a növény olyan tápanyagösszetevőket tartalmaz, amelyek sokáig képesek telítődni az emberi testet.

Ez a név a Dioscorean család számos növényfajtáját általánosítja. Gyakran vadmacskának hívják - dioscorea. Van egy ősi görög legenda egy olyan rugalmas, karcsú lányról, aki olyan melódiás névvel rendelkezik, amely szeretett emberének megváltására lianának dioscorea hipertóniával válnia. Egy másik, nem kevésbé népszerű legenda szerint ennek a növénynek a neve a görög Dioscorides orvoshoz tartozik. Bármi is az, a yam egy csodálatos növény, amelynek sok hasznos tulajdonsága van, és nagyra értékelik a modern orvostudományban.

Botanikai leírás A jams vagy a dioscorea gumós növény. A szár rugalmas és vékony, a felszínre terjed, és elfogja a közeli szabad helyet, amint az a lianas növényekre jellemző.

szokatlan módszer a magas vérnyomás kezelésére a magas vérnyomásról szóló videókról

Van egy nagyon fejlett gyökérrendszer. Az élelmiszerekhez használt gumók mélyen mélyek és hosszúkás, hosszúkás alakúak. Néhány példány tömege elérheti a 70 kg-ot. A tetején vékony bőr rózsaszín, fehér vagy vörösesbarna. A gyümölcsben lévő hús fehér vagy sárga.

használata

A Dioscorea levelei világos zöld színekhez hasonlítanak. Ez a növény nem gyakran virágzik, sokszorozza a rizómák újratelepítését. A növény magas kopásállóságú, erősen ellenáll a különböző betegségeknek és kártevőknek. Minden országban termesztik fajtájukat.

új generációs magas vérnyomás elleni gyógyszerek magas vérnyomás beteg ellátás

Például Kínában a kínai és a japán jams nagyon gyakoriak, Cialis magas vérnyomás kompatibilitás sárga és fehér gyümölcsöket sikeresen termesztenek. Ott vannak továbbá bulkotsenosny, szárnyas yam, valamint ehető és lekerekített dioscorea.

Különösen ki akarom mutatni a vad yamot, amely nagyon hasznos anyagot tartalmaz - a diosgenint. A maja legnagyobb gyártási ország ma Nigéria. Kémiai összetétel A gomba gomba gazdag tápláló keményítőben és fehérjében gazdag.

A Hyperoforte költsége többször is alacsonyabb, mint a magas vérnyomásban szenvedő betegek egész életen át tartó gyógyszereinek szokásos listája. Eredeti termék vásárlása?

Hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek jelentős gyógyító tulajdonságokkal bírnak. Az asztaltól megfigyelhető a szénhidrátok és rostok dominanciája a dioscore összetételében. A termék energiatartalma gramm jamról körülbelül kcal. Főzési alkalmazás Az üzemet széles körben használják a magas vérnyomás és a szív mi van és az orvostudományban.

Mi a magas vérnyomás veszélye??

A feldolgozása hasonló a burgonyához. Nyers dioscorea hipertóniával a Dioscorea gumókat nem élelmiszerekhez használják, mivel ártalmas szennyeződéseket tartalmaznak. De más típusokban is használható: sült, főtt, párolt, sült. Egy másik szárított zöldséget őrölnek, és lisztet adnak, amelyet később a pasztellák, különböző péksütemények készítéséhez és szószok készítéséhez használnak. Alkalmazás az orvostudományban A jams felhasználása jótékony hatást gyakorol az emberi testre.

Gyökerei olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek elősegítik a vér elvékonyodását, ezáltal megakadályozva az ateroszklerózis kialakulását és a trombusképződést. Ezek tinktúrája fokozza az artériás nyomást és az erek vékonyodását.

A zöldség rendszeres fogyasztása pozitívan befolyásolja a vércukrot, ezért hasznos a cukorbetegek számára. Az orvosok dioscorea hipertóniával megítélése szerint ez a növény kiváló megelőző szerepet tölt be a nőstény onkológiai megbetegedésekben.

A jams kiterjedt spasmolytikus hatással bír: csökkenti a fájdalmat a menstruáció alatt, enyhíti a fejfájást. Ezt a növényi anyagot anthelmintikus gyógyszerek előállítására használják, és mérgező és mérgező anyagokat távolítanak el a szervezetből. A vad yam alapú készítmények A vad yam gomba tartalmaz egy hasznos szteroid dioszgenint - a progeszteron mesterséges helyettesítőjét, amelyet fogamzásgátló dioscorea hipertóniával előállítására használnak, a reproduktív rendszer és a test szexuális működésének kezelésében.

A keleti gyógyászat a növény kezelésére használják reumás fájdalmak, asztma, zavarok a menstruációs ciklus és a hormonális egyensúly normalizálja. A vadvirágból származó laboratóriumi körülmények között az alkaloid dioscorin izolálódik, amely védi a szervezetet a szabad gyökök hatásától és vérnyomáscsökkentő hatást fejt ki. A modern orvoslásban különböző gyógyszerek gyártására használják. A modern világban a Dioscorea alapján táplálékkiegészítők jönnek létre - biológiailag aktív adalékok.

Ezeket a szereket javasolták a szívrohamok és agyvérzés, az érelmeszesedés és a szívbetegségek megelőzésére. Ültetés és gondozás A latitudinánkban csak a kínai és a japán yams jól megalapozott. Tegye azt kis gumókból. A mi éghajlatunkban nehéz megtermelni ezt a növényt, jobb lenne egy üvegházhatású módszert használni a termesztéshez.

A növény nagyon igényes a napfénytől és a nedvességtől. Az üzem egyszerű. Mind a laza, mind az agyagos talajon nő. De az utóbbi alkalmazása során nehéz kivenni a gyümölcsöt. A jams szereti a vizet, ezért az öntözés szerves részét képezi a növény gondozásának.

magas vérnyomás elhízás és tömeg

Száraz talajban a növény nem fog növekedni. Természetesen a növények felső öltözete is fontos. A dioscorea jó műtrágyája a nitrogén. Javasoljuk, hogy a talajt héttel a leszállás után műtrágyázza. Meg kell figyelni a gyomok kialakulását, és időben be kell ültetni a növényt, és lazítani kell a talajt. Általában könnyű vigyázni rá.

A termesztés nagyon hasonlít a burgonya termesztésére. Ellenjavallatok és káros tulajdonságok A növény túladagolása, émelygés, hányás és a gyomor-bél traktus megzavarása esetén allergiás reakciók léphetnek fel.

Navigációs menü

Ne használja fel nagymértékben a használatát. Mivel a jamsavban lévő anyagok felszabadítják a fitoösztrogéneket, ellenjavalltok nőstény onkológiai betegségekben: mellrák, méhrák és petefészkek esetében.

Ne ajánljon gasztritiszre, májra és vesebetegségre szánt gyógyszerek alkalmazását. Főként forró országokban oszlik el, ezért nehezen termeszthető földrajzi szélességünkben. Sült, főtt, párolt. A Dioscorea csodálatos gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Egészen a közelmúltig ez volt az egyetlen termék, amelyből mesterségesen kapott progeszteront. Elengedhetetlen a várandós nők és a nők számára, akiknek gyermeke van. A yam pozitív hatással van a keringési rendszerre, megelőzi a vérrögöket és normalizálja a vérnyomást.

Egyébként megelőző szerepet játszik a női onkológiában, de ha a betegség már létezik, abszolút nem ajánlott yams alapú gyógyszert alkalmazni. Ezenkívül ellenjavallt a gasztritisz és a dioscorea hipertóniával és a máj különböző dioscorea hipertóniával.

etnoscience

A jams egy elképesztő termék, gazdag dioscorea hipertóniával test hasznos tulajdonságaival, de nem érdemes használni. A jams gomba kultúra, nagyon hasonló a burgonyához. Ez a növény szereti a szubtrópusi és a trópusi klímát, így nagyon jól növekszik Latin-Amerikában, Ázsiában, Afrikában és Óceániában, ahol az egyik legfontosabb terménynek számít. Nigériában és Kamerunban a hektáronkénti yam betakarítás kb.

A növény nagyon ellenáll a betegségeknek, és a kártevők gyakorlatilag nem károsítják. A jams a Dioscorean családjához tartozik. A legenda szerint a név Dioscorides nevű ősi görög gyógyító névből származik.

Plant portrait - Wild yam (Dioscorea villosa)

Karcsú volt, szép, rugalmas, mint egy liana, egy lány, aki képes volt gyógyítani. A lány elegáns figuráján kívül a vékony, hosszú füves szár is van.

A jams erős, nagyon szétágazó gyökérrendszerrel rendelkezik, az oldalsó hajtások stolons a végükön megvastagodnak. Ezeket a sűrűségeket dioscorea hipertóniával gumóknak nevezik, amelyek ételt fogyasztanak. Amikor az érdességek megérnek, a növény felszín alatti része sárgul és süllyed. Dioscorea hipertóniával arra utal, hogy ásni lehet. A talajban a gumók nagyon mélyek, néha akár fél méter mélységig.

Nagyon finomak, a forma hosszúkás vagy hasonló, akár 2 méter hosszú és 50 kg súlyú. Az ásás során ügyelni kell arra, hogy ne gyökér termést károsíthasson.

magas vérnyomás és fő károsodott koordináció hipertóniában

A betakarítást követően a gumókat alaposan megszárítják és tárolásra tárolják. Hogyan válasszunk A jams vásárlása során figyelni kell a héj integritására, rugalmasságára és a csöpögő foltok hiányára.

Továbbá nem szabad lassú lenni. Hogyan kell tárolni A sötét hűvös helyen tartsa tisztán a süteményeket. A legjobb a pincében vagy a hűtőszekrény általános részlegében. Hogyan kell enni A cseresznye durva és sima, nagyon nehéz tisztítani. De hőkezeléssel lágyul. A héj színe fehér, rózsaszín vagy sötétbarna lehet.

A vágás során a pépet a gyümölcshéjek, más néven "hús", könnyű, sárgás színű.